Propaganda

Groep uit het Duitse Düsseldorf die in 1982 wordt geformeerd door Ralf Dörper (ex-Krupps) en Andreas Thein en later wordt uitgebreid met Claudia Brucken en Susanne Freytag.

In 1984 tekent het gezelschap een contract met het ZTT-label van producer Trevor Horn en ex NME-journalist Paul Morley, welke laatste met Brucken trouwt. Vanuit de nieuwe uitvalsbasis Londen trekt Dr. Mabuse, de door Horn geproduceerde eerste single, in 1984 de nodige aandacht, (de bijgaande videoclip is gemaakt door Anton Corbijn) maar echte internationale erkenning komt pas een jaar later met de hit Duel (Eye To Eye) en de bijbehorende debuutelpee “A SECRET WISH”.

Het album is een evenwichtige langspeler – met licht bombastische maar ook fraaie melodische muziek. Voor de tournee die op het album volgt sluiten bassist Derek Forbes en drummer Brian McGee — beide voormalige Simple Minds leden, zich bij de Propaganda aan. Op 26 October 1985 spelen ze in Ahoy (Veronica Rocknight for Greenpeace – met de Frank Boeijen Groep, Mai Tai, OMD en INXS). Na de release van het remix album “Wishful Thinking” vindt medeoprichter Ralf Dörper het mooi geweest en verlaat de band. Niet lang daarna valt de rest van de band ook uit elkaar.