Fehlfarben

Met zanger Peter Hein, saxofonist Frank Fenstermacher, bassist Michael Kemner, gitarist Thomas Schwebel en drummer Uwe Bauer maakt Fehlfarben eind ’79 de ska-single ‘Abenteuer Und Freiheit’ voor hun eigen Weltrekord-label. Schwebel en Hein komen uit de punkscene van Düsseldorf en hebben samen met D.A.F.’s Gabi Delgado Lopez in Mittagspause gespeeld. Het debuutalbum “MONARCHIE UND ALLTAG” is voor de jonge Duitse muziek wat de eerste Clash-elpee voor de punk in Engeland was. Het Weltrekord-label is inmiddels verkocht aan EMI, dat er onder leiding van Horst Luedtke een platform voor jonge Duitse bands van maakt.

80sound.com - Fehlfarben

 

“MONARCHIE UND ALLTAG” slaat dus goed aan in Duitsland en bereidt de weg voor de opkomende Neue Deutsche Welle. Geschrokken van het succes verlaat Peter Hein de groep, hij richt zijn Family Five op. Ook Frank Fenstermacher pakt zijn biezen en keert terug bij Der Plan.

Met Jahnke als tweede gitarist wordt het tweede album “33 TAGE IM KETTEN” opgenomen en kort daarna verlaat Michael Kemner om dezelfde redenen als Hein de groep, hij treedt toe tot de band Mau Mau. “33 TAGE IM KETTEN”, voorafgegaan door de single ‘Das Wort Ist Draussen’, wordt in de Duitse pers gekraakt.

80sound.com - Fehlfarben

Zonder de charismatische Peter Hein is Fehlfarben zichzelf niet meer, oordeelt men ten onrechte. ‘Es geht voran’, afkomstig van “MONARCHIE UND ALLTAG”, wordt voorjaar ’82 in Nederland zowaar en kleine hit, ze is tevens terug te vinden op de 12 inch epee ‘14 Tage’. Zomer ’82 toert de groep, bijgestaan door sessiemuzikanten, door Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Hun laatste album “GLUT UND ASCHE” laat in vergelijking met de voorgaande platen een aanzienlijk melodieuzer geluid horen.

Album discograhy

1980 – Monarchie Und Alltag
ff_disco_01
1981 – 33 Tage In Ketten
ff_disco_02
1983 – Glut Und Asche
ff_disco_03