Jo Lemaire + Flouze

80sound.com - Jo Lemaire + Flouze

Geboren in Gembloux  (België) bij Namen zet Jo Lemaire eind de jaren zeventig haar eerste stappen in de muziek met de new wave band “Jo Lemaire + Flouze”. In 1978 worden in eigen een 2tal singels uitgebracht “Stakhanov” en “Thief forever”. Ze worden goed ontvangen en vanaf dat moment gaat het snel.

In 1979 komt het debuutalbum “Lemaire & Flouze” uit. Het geluid en de stem van Lemaire trekken meteen de aandacht. De singles “So static” en “Follow me in the air” staan al snel in de Belgische hitparades. De twee daaropvolgende albums “Precious time” en “Pigmy world” stellen als geheel wat teleur. De nummers verschillen nogal van kwaliteit en het is allemaal wat aan de monotone kant.

Maar met het derde album “Pigmy World” komt ook de single “Je suis venue te dire que je m’en vais” (Ik kwam je zeggen dat ik je verlaat) in omloop. Een cover van “Serge Gainsbourg”. Het nummer wordt in 1981 een hit. In België wordt zelfs platina gehaald. Maar het is allemaal maar voor korte duur. De band blijft maar nieuwe muzikanten inhuren en ontslaan. En nadat ook het huwelijk Tussen Jo Lemaire en drummer Philippe Depireux spaak loopt, geeft de groep er in 1982 de brui aan.

Ondanks het abrupte einde van “Jo Lemaire & Flouze” heeft ze het voor elkaar gekregen om in haar eentje een zeer succesvolle solocarrière op te bouwen. Het zangeresje dat met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd is uitgegroeid tot een veel gevraagde  chansonnier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *